تهران؛ مهد چلوکباب های اصیل و ناب////// تکه های تازه گوشت مرغ یا بره که روی آتش کباب می شوند و روی تپه ای از برنج کره ای قرار می گیرند ، یکی از اصلی ترین غذاهای ایرانی است. گوجه فرنگی کباب شده ، ماست چکیده ، سبزی های تازه و خیارشور نیز همراه چلوکباب سرو می شوند.
سیری در گذشته با آش رشته اصفهان////// در ایران به کسی که غذا درست می کند ، آشپز می گویند؛ به معنی درست کننده آش و در نتیجه آش ها یکی از اصیل ترین غذاهای ایرانی به شمار می روند. آش رشته یک نوع سوپ خوشمزه با حبوبات ، سبزیجات تازه و رشته است که همراه کشک که نوعی آب پنیر تخمیر شده است با طعمی بین پارمسان و پنیر بز ، سرو می شود.
دیزی مشهد هوش از سرتان می برد////// گوشت بره ، نخود و سیب زمینی خورشتی به آرامی در کاسه های سفالی برای ساعت ها می پزند تا نرم شده و برای خوردن آماده شوند. سپس مواد پخته را با هم می کوبند و به شکل خمیری در می آورند و با نان می خورند. همچنین یک قسمت از نان را خرد می کنند و داخل کاسه سفالی می ریزند تا آب حاصل از پختن گوشت را جذب کنند و بعد نان های خیس شده را می خورند. دیزی اصالتا غذایی مشهدی است و امروزه در تمام رستوران ها و کافه های این شهر برای شام و ناهار طبخ می شود.
توقف در کاشان و عطر گل محمدی ////// ایران حدود ۲۵۰۰ سال پیش ، اولین کشوری بود که از گلبرگ های گل محمدی ، گلاب تولید کرد. هر ساله در فصل بهار جشن گلاب گیری در کاشان برگزار می شود و شما می توانید چگونگی به دست آوردن آب گل ها را در دیگ های بزرگ پر از بخار ببینید. یکی از مطلوب ترین خوراکی هایی که در یک بعدازظهر آفتابی می توان از آن لذت برد خوردن یک کاسه فالوده خواهد بود. فالوده دسر شیرینی است که با گلاب ، ورمیشل برنج و آبلیمو درست می شود.
بهشت سبزی ها در تالش////// یکی از زیباترین طبیعت های ایران با جنگل های سبز انبوه و شالیزارهای برنج در نزدیکی دریای خزر در شهرستان تالش قرار دارد. ایرانیان در بهار و تابستان برای گذراندن تعطیلات خود به آنجا می روند. غذاهای این منطقه نیز مانند طبیعتش پر از سبزی های مختلف و تازه هستند. ترشی تره یک غذای خوشمزه و زمردی رنگ است که با چندین کیلو سبزی اسفناج ، شوید ، جعفری ، گشنیز و پیازچه پخته می شود و با لیمو مزه دار و ترشش می کنند و در مرحله آخر تخم مرغ ها را هم داخلش می ز نند تا بپزند.
در یزد شیرین کام شوید ////// شهر تاریخی و آجر خشتی یزد ، در بین دو کویر بزرگ ایران قرار دارد. این شهر با بادگیرها ، آتشکده های زرتشتیان و شیرینی هایش معروف است. شیرینی پزان در سراسر شهر به صورت شعبه ای و منظم پراکنده شده اند. باقلواهای بادام و کیک های یزدی درست شده با هل و پسته و قطاب ، شیرینی محلی سرخ شده که با بادام زمینی پر شده است ، از معروف ترین شیرینی های این شهر هستند.
کیک برنج؛ ته چین در شیراز////// ایرانی ها به برنج ترد شده و روغنی که در کف دیگ برشته می شود ، ته دیگ می گویند و ته چین در واقع غذایی کامل است که فشرده اش می کنند و به صورت ته دیگی درمی آورند. برنج ، ماست ، زرده تخم مرغ و زعفران را با یکدیگر مخلوط می کنند و در لابه لایش مرغ یا گوشت مزه دار شده می ریزند و می گذارند روی گاز تا طلایی شود. بعد از آن قابلمه را بر عکس می کنند تا غذا به صورت کیکی و کامل از قابلمه در بیاید. ته چین در اغلب رستوران های شیراز به عنوان غذای ویژه ارائه می شود.
کوفته قلقلی های پرهیبت در تبریز////// در شمال غربی ایران ، شهر بهترین کوفته قلقلی های ایران قرار دارد؛ در ترکیب های متنوعی مانند کوفته بره پر شده با آلو ، آلبالو های ترش ، مغز گردو ، زرشک و کشمش یا کوفته پر شده با تخم مرغ پخته. معروف ترین کوفته که هم اسم همین شهر است ، کوفته تبریزی نام دارد که از بقیه کوفته ها بزرگ تر و حجیم تر است و رنگش مخلوطی از زعفران و رب گوجه است.
غذاهای تند دریایی در بندر عباس////// جنوب ایران به دلیل آب و هوای گرم و مرطوبش و تحت تاثیر موقعیت جغرافیایی اش که یکی از راه های اصلی ارتباطی بین هند و اروپا برای تبادل ادویه های دریایی بود ، غذاهای گرم و تندی دارد. بهترین قلیه میگو ها را در شهر بندرعباس می توانید امتحان کنید؛ خورشت تندی که با گشنیز تازه ، آلوچه ، فلفل قرمز ، سیر و میگو درست می شود. رستوران های کنار بازار مرکزی ماهی فروشان ، بهترین مکان برای خوردن این غذای خوشمزه است.
ضیافت میرزا قاسمی در ماسوله////// روستای ۱۰۰۰ ساله ماسوله ، در تپه های گیلان شما را به زندگی سنتی و روستایی در ایران برمی گرداند؛ زمانی که شغل بیشتر مردم کشاورزی بود. اینجا یکی از بهترین مناطق ایران برای خوردن غذاهای گیاهی است؛ مانند میرزا قاسمی که یکی از مشهورترین غذاهای این ناحیه است. این غذا ترکیبی از بادمجان کباب شده روی زغال و سپس سرخ شده با سیر فراوان و تازه و گوجه فرنگی له شده و مقدار زیادی روغن زیتون است.